Kini Laine on vuoden 2020 kulttuurikouvolalainen

Kuvassa Kini Laine kuvattuna lumisessa maisemassa.

Kirjastovirkailija Kini Laine on valittu vuoden 2020 kulttuurikouvolalaiseksi. Valinnan teki Kouvolan kulttuurilaitoksista koostuva TUNNE-ryhmä.

TUNNE-ryhmä nimeää vuosittain kulttuurikouvolalaisen tunnustuksena ansiokkaasta kulttuurin edistämiseksi tehdystä työstä. Valinta julkaistiin keskiviikkona 3.2. klo 12 Kouvolatalon ulkolavalla.

Perusteluina valinnalle ovat Laineen monipuolinen vapaa-ajalla tapahtunut kulttuurin harrastaminen ja edistäminen. Hän on intohimoinen äänikirjojen kuuntelija, joka edistää lukutaitoa ja -iloa antamalla kirjavinkkejä muillekin. Käynneistään teattereissa, elokuvissa ja museoissa hän kirjoittaa Kulttuurikissa-blogissaan. Sosiaalisessa mediassa Laineen tunnistaa paljasjalkaisen kouvolalaisen murteesta ja persoonallisesta kirjoitustyylistä.

Kulttuurikouvolalainen on valittu vuodesta 2007 lähtien. Tunnustuksen on voinut saada aktiivinen ja monipuolinen kulttuurin harrastaja tai kulttuurille omistautunut yleisön edustaja. Valituksi on voinut tulla myös alueella merkittävä kulttuurivaikuttaja, yhteisö tai voimakkaasti esiin tullut positiivinen kulttuuriteko. Aiemmin palkittuja ovat muun muassa Kaarina Härmälä, Ella Jäppinen, Ville Viinikainen, Tytti Vänskä, Ritva Sorvali, Riikka-Liisa Kuoppa, Kouvolan yhteiskoulun lukion High School Musical -työryhmä, Jättömaa ry, Kymi Brass, Kouvolan Sanomien kulttuuritoimitus ja Karina Koskinen.

TUNNE-ryhmään kuuluvat Kouvolan Teatteri, Kymi Sinfonietta, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Kouvolan kulttuuritalot, Poikilo-museot, Kouvolan kirjasto, Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut sekä Kouvolan kansalaisopisto.