Saavutettavuusseloste

Kouvolan tapahtumatalot pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 306/2019 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.kouvolantapahtumatalot.fi-verkkosivustoa.

Saavutettavuuden tila


Tämä verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.
Ei-saavutettava sisältö
Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:
Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 noudattamatta jättäminen

Yleistä

 • Animoitu sisältö: Etusivulla on animoitua sisältöä, joka käynnistyy automaattisesti sivun latautuessa. Animaatiota ei pysty tauottamaan, pysäyttämään tai piilottamaan. (WCAG 2.2.2).
 • Haku näppäimistöllä ja ruudunlukijalla: Haun sulkevaan painikkeeseen ei pääse käsiksi pelkällä näppäimistöllä. Haun voi sulkea Esc-painikkeella. (WCAG 2.1.1) Mikäli hakukentästä siirtyy ruudunlukijalla muilla keinoin kuin sarkaimella (esimerkiksi nuolella tai muilla ruudunlukijan komennoilla), päätyy haun alla olevan sivun sisältöihin (WCAG 1.3.2).
 • Tulevat tapahtumat: Elementti ei ole täysin saavutettava. Siinä on käytetty englanninkielisiä saavutettavia nimiä eikä kaikkia tapahtuman tietoja lueta ruudunlukijalla. (WCAG 1.3.1, 2.4.6)
 • Linkkien nimeäminen: Sivustolla on upotteita, joiden yli pääsee hyppäämään linkillä. Kaikkien näiden linkkien nimi on “Ohita iframe”. (WCAG 2.4.4)

Visuaalisuus

 • Skaalautuvuus: Päävalikko katoaa näkyvistä 320 CSS-pikseliä leveällä näytöllä. Myös osa pitkistä
 • Tekstin suurentaminen: Jos pelkkää tekstiä suurentaa 200%, hakuun ja osaan päävalikosta ei pääse käsiksi, kun ne katoavat näkyvistä. Koko ruutua suurentaessa näihin pääsee paremmin käsiksi.
 • Kontrastit: Haussa on muutamia taustasta heikosti erottuvia tekstejä. (WCAG 1.4.3) Sivustolla on myös muutamia käyttöliittymäelementtejä, joiden kontrasti on heikko, kuten sivuston ulkopuolelle vievien linkkien merkintä. (WCAG 1.4.11)

Rakenne

 • Sijainti päävalikossa: Käyttäjän sijaintia ei ole merkitty ohjelmallisesti päävalikkoon, joten tieto ei välity ruudunlukijaa käyttävälle. (WCAG 1.3.1)
 • Ohjelmalliset otsikot: Sivuston ohjelmallisissa otsikkotasoissa on yksittäisiä puutteita. (WCAG 1.3.1)
 • HTML-koodin laatu: Sivustolla esiintyy joitain mahdollisesti saavutettavuuteen vaikuttavia HTML-virheitä. (WCAG 4.1.1)

Navigointi

 • Linkit: Kaikkia sivuston ulkopuolelle vieviä linkkejä ei ole yhdenmukaisesti merkitty. Lisäksi linkkien väri ja tyyli hieman vaihtelevat. Linkit on kuitenkin yhdenmukaisesti alleviivattu. (WCAG 3.2.4)

Sovellettava lainsäädäntö ei kata kyseistä sisältöä
● Karttaupotukset: Sivustolla on karttaupotuksia, jotka eivät ole täysin saavutettavia apuvälineillä. (WCAG 1.1.1, 2.1.1, 2.4.4, 3.1.2)


Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 11.2.2021 sekä tarkistettu ja päivitetty 15.12.2023. Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation (Eficode Oy) toteuttamaan arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset.

Palaute ja yhteystiedot

Kouvolan tapahtumatalojen verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen kirjaamo@kouvola.fi. Samojen yhteystietojen kautta voit pyytää direktiivin soveltamisalan ulkopuolelle jätettyjä tietoja ja sisältöä.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.


Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
vaihde 0295 016 000

Päivitetty 17.6.2024