Kouvolatalon tilat

Kouvolatalon tiloista on moneksi. Ne soveltuvat niin seminaareihin, kokouksiin, luentoihin kuin konsertteihin ja erilaisiin esityksiin.

Kouvolatalon esteettömyys

Kouvolatalossa on kaikkiin tiloihin esteetön pääsy liikunta-, näkö- ja kuulorajoitteisille asiakkaille. Kouvolatalon C-oven läheisyydessä on kaksi pyörätuoliparkkipaikkaa. Pääovet avautuvat avauspainikkeella.

Talossa on kaksi hissiä, joilla pääsee talon jokaiseen kerrokseen. Aulasta noustaan korotettuihin tiloihin, joihin pääsee kulkemaan sekä rappusia, että jarrunauhoilla varustettuja luiskia pitkin.

Kouvolatalon aulassa on yksi invavessa miehille ja yksi naisille. Lisäksi Poikilo-museon toisessa kerroksessa on yksi invavessa miehille ja naisille. Tanssisalin aulan käytävällä on yhteinen invavessa molemmille.

Kouvolatalon aula, jossa näkyy pyörätuoliasiakkaita varten oleva luiska.

Salien esteettömyys

Simelius-sali

Simelius-saliin on esteetön sisäänpääsy sekä katsomoon että lavalle. Katsomo on loivasti lavansuuntaan laskeutuva, ja katsomossa on kolme pyörätuolipaikkaa sekä istumapaikat avustajille. Simelius-salin riveille 6–14 on asennettu induktiosilmukka kuulorajoitteisten asiakkaidemme avuksi.

Honka-sali

Honka-saliin on esteetön kulku. Honka-saliin, pois lukien ensimmäinen penkkirivi edestä, on asennettu induktiosilmukka kuulorajoitteisten asiakkaidemme avuksi.

Kokoustilat

Kouvolatalossa on kolme kokoustilaa, joihin kaikkiin pääsee pyörätuolilla. Kokoustiloissa on tilaa liikkua pyörätuolin kanssa. 

Päivitetty 30.10.2023