Teemu Iiskola arvostaa kollegojen osaamista ja kokemusta

Kouvolatalon av-vahtimestari Teemu Iiskola seisomassa Simelius-saliin vievillä rappusilla.

”Työyhteisömme vahvuus on ehdottomasti erilaiset työkokemukset ja taustat”, kertoo Teemu Iiskola, joka toimii Kouvolatalon av-vahtimestarina.

”Usein moni ei arvaakaan, kuinka paljon suunnittelua ja valmistavaa työtä tapahtumat vaativat. Ja kuinka pienessä ajassa esitykset rakennetaan, etenkin täysillä viikoilla, kun jokaisessa tapahtumassa on omanlaisensa valo- ja äänimaisema. Esimerkiksi Taiteiden yön ulkolava ja sen tekniikka rakennetaan usein tapahtumapäivänä. Samalla me muun muassa vedämme kojuteltoille sähköt, teemme kaapelointeja ja levitämme penkit puistoon. Onneksi se menee jo rutiinilla. Ei muuta kuin kaiuttimet pystyyn, miksausteltta ja mikseri kasaan sekä muutama valo tuomaan tunnelmaa.

Olen työskennellyt nelisen vuotta Kouvolatalolla, mutta teen välillä töitä myös Kuusankoskitalossa. Av-vahtimestarin työ on hyvin monipuolista. Huolehdimme tapahtumatalojen aukaisusta ja sulkemisesta, teemme paljon asiakaspalvelutyötä. Täällä Kouvolatalolla käy paljon myös turisteja ja kaupunkilaisia kysymässä, missä jokin paikka tai yritys sijaitsee, mutta mehän selvitämme.

Minusta on äärimmäisen tärkeää, että asiakas voi luottaa meihin ja siihen, että olemme apuna ja tukena niin palavereissa kuin isoissa tapahtumissakin. Moni on kehunut sitä, että Kouvolan tapahtumataloissa saa aina opastuksen, miten laitteet toimivat. Monissa muissa paikoissa asiakas joutuu selviämään yksin.

Me huolehdimme, että tanssimatot ovat paikoillaan, patterit ovat täynnä ja tekniikka kunnossa, jotta asiakas voi keskittyä esitykseen tai kokoukseen. Olemme myös saaneet päivitettyä kalustoa, jotta pystymme palvelemaan mahdollisimman monipuolisesti asiakkaiden erilaisia tarpeita. Esimerkiksi ennen koronaa, etäyhteyksiä käytettiin vain harvoin. Nyt melko useassa kokouksessa on etäosallistujia tai puhujia. Myös tapahtumien striimaus on lisääntynyt. Ihmiset haluavat, että tapahtumaa on mahdollista seurata vaikka kotisohvalta tai toiselta puolelta maailmaa.

Työyhteisömme vahvuus on ehdottomasti erilaiset työkokemukset ja taustat. Meitä on laaja kirjo eri alojen ammattilaisia. Yksi on hyvä äänien kanssa, toinen tietää kaiken valoista ja kolmannelta hoituu videopuoli. Aina voi myös pyytää apua, jos ei jotakin osaa ja voi luottaa siihen, että joku kyllä osaa ratkaista ongelman. On kuitenkin tärkeää, että pystymme kaikki tuuraamaan toisiamme. Kerran työkaveri tuli kipeäksi tapahtuman ensimmäisissä harjoituksissa ja lähdin paikkaamaan häntä valoissa, kun minun piti alun perin olla äänitarkkailijana. Toinen työkaveri otti sitten äänet haltuun nopeasti ja tapahtuma onnistui. Muutoksista huolimatta.”

Teemu Iiskola, av-vahtimestari, Kouvolatalo