Talvivalkeat 2024

Musakeikan yleisö kuvaa esitystä puhelimilla.

Tulossa musiikintäytteinen kevät! Talvivalkeat tarjoaa elämyksiä kulttuurinälkään alkaen huhtikuussa 2024. Pääset nauttimaan monipuolisesta musiikista Kuusankoski- ja Kouvolatalossa. Talvivalkeiden konserttien liput ovat jo myynnissä Kouvolan pääkirjastossa.

Juuret Kymenlaaksossa -jazzkonsertti

Lauantai 6.4. klo 18.00 Kuusankoskitalo, Voikkaasali

Juulia Rihu, alttosaksofoni ja laulu
Osmo Seppälä, Hammond B-3 urut
Wiljami Salminen, kitara
Sami Laakso, rummut

Talvivalkeat käynnistetään Juuret Kymenlaaksossa – jazzkonserttilla Kuusankoskitalon Voikkaasalissa.

Uttilainen Osmo Seppälä hankki ensimmäiset Hammondinsa soittaessaan kouvolalaisessa Session- bändissä 70 -luvulla. Sen jälkeen hän on soittanut kosketinsoittimia useissa kokoonpanoissa mm. Irina Milan ja Pepe Wilberg. Aikaa toimiessaan myöhemmin musiikinopettajana Kouvolan kouluissa, muistelee hän erityisellä lämmöllä.

Juulia Rihu on ”kuusaalain” saksofonisti ja laulaja, joka on opiskellut Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa sekä Metropoliassa, josta valmistuu tänä vuonna saksofoninsoitonopettajaksi. Juulia on monipuolinen muusikko, joka keikkailun lisäksi opettaa musiikkia muskarista jazzimprovisiointiin.

Myllykoskelta kotoisin oleva Sami Laakso on Pohjois-Kymen musiikkiopiston kasvatteja. Hän on toiminut freelancemuusikkona vuodesta 2005 ja soittanut lukuisten yhtyeitten ja artistien kanssa. Laakson soittoa on voinut kuulla useissa Kouvolan teatterin musikaaleissa. Osmo Seppälän kanss hän on soittanut vuodesta 2005 ja on myös mukana trion levyllä Sunday Jam.

Kotkalainen Wiljami Salminen on toiminut monipuolisesti musiikkialalla, soittaen jazz-, pop-, rock- ja viihdekokoonpanoissa. Hän opettaa myös Kotkan seudun musiikkiopistossa sekä EKAMI:n Kymen Konservatoriossa.

Liput 15 €/kpl Kouvolan pääkirjasto

Maailman ääriin – Marco Lundberg ja Virtuoso
Orkesteria johtaa Kimmo Parviainen

Sunnuntai 7.4. klo 14.00 Kuusankoskitalo, Kuusaasali

Riku Pelo, baritoni
Roope Pelo, tenori
Juhana Suninen, tenori
Topi Lehtomäki, baritoni

Marco Lundbergin ja Virtuoson yhteistyö alkoi jo vuonna 2022 yhteisillä single-julkaisuilla Sua syleilen ja Abrazame sekä yhteisissä teatteriproduktioissa. Päätimme myös lähteä syventämään yhteistyötä konserttien merkeissä.

Tangokuninkuuden lisäksi Marco Lundberg tunnetaan intohimoisena Jazz ja Crooner -muusikin tulkitsijana.

Crooner on termi, mitä käytetään kuvaamaan laulajia, jotka esiintyvät pehmeällä tyylillä, jonka mahdollistavat paremmat mikrofonit, jotka poimivat hiljaisempia ääniä ja laajemman taajuusalueen, jolloin laulaja pääsee dynaamisempaan alueeseen ja esiintymään intiimimmällä tavalla. Se on johdettu vanhasta verbistä ”kruunata” (tarkoittaa ”puhua tai laulaa pehmeästi”).

Marco Lundbergin konserteissa on totuttu kuulemaan monipuolisesti niin kotimaisten kuin ulkomaalaistenkin tähtien tuotantoa mm. Tony Bennet, Josh Groban, Michael Bubble ja Il Divo. Marcon repertuaari on erittäin laaja.

Virtuoso luo uudenlaisia ulottuvuuksia sekä laulajille että musiikin kuuntelijoille. Esitetty musiikki on romanttista ja tunnelmallista, se tuo myös klassisen musiikin elementit lähelle tavallista kuulijaa.

Virtuoson debyyttialbumi ”Virtuoso” on vaikuttava näyttö musiikillisesta kunnianhimosta ja osaamisesta. Albumi sisältää yksitoista romanttista sävelmää, joista huokuu niin laulun kuin sovituksenkin ansiosta kunnioitus perinteitä, tarinoita ja melodioita kohtaan. Virtuoson yhdessä esittämien kappaleiden lisäksi jokainen yhtyeen jäsen laulaa levyllä myös oman suosikkisävelmänsä soolona.

Virtuoso-albumille on valittu kaikkien aikojen rakastetuimmat ulkomaiset ja kotimaset elokuvasävelmät kuten ”Puhu hiljaa rakkaudesta”, ”Ei aina käy niin kuin haaveillaan”, ”Balladi elokuvasta Klaani” ja iki-ihana ”Romanssi”. Kevyen musiikin käännöshelmiä levyllä edustavat ”En sanonut niin”, ”Rakkauden jälkeen”, ”Niin”, ”Sorry” ja ”Rakkahin”. Albumin mieleenpainuvimpiin kappaleisiin kuuluvat myös Veikko Samulin ja Juha Vainion ”Mun sydämmeni tänne jää” ja koskettavimpana Schubertin ”Ave Maria”.

Kaikilla Virtuoson laulajilla on monipuolinen klassisen musiikin koulutus ja kokemusta sekä oopperan että musiikkiteatterin estradeilta.
Virtuosot ovat urallaan pitkälle tähtääviä muusikoita, joiden vahva ammatillinen ote näkyy jokaisessa albumin kappaleessa. Jokainen heistä on virtuoosi, jolla on oma erityislahjakkuutensa. Siinä piilee salaisuus, jonka ansiosta laulajien äänet sointuvat tasapainoisesti ja loistokkaasti yhteen.

Virtuoson musiikin siivittäminä kuulijoilla on lupa unelmoida ja nauttia uudenlaisesta, raikkaasta tulkinnasta, jossa laulajien intohimo esittämäänsä musiikkiin valloittaa. Vahvoja tunteita sisältävät kauneimmat klassiset ja romanttiset laulut ovat saaneet Virtuosoyhtyeestä arvoisensa tulkitsijan. Virtuoso tekee myös joulukonsertteja. Kuuntele ja ihastu.

Liput 15 €/kpl Kouvolan pääkirjasto

Pieni sydän

Keskiviikko 10.4. klo 14.00 Kuusankoskitalo, Kuusaasali

Tangokuningas Kari Hirvonen
Jani Helenius & Roulette orkesteri
Veli Vierikko, basso
Taru Piira, viulu

Kari Hirvonen oli vasta parikymppinen nuorimies, mutta innokas musiikin harrastaja, kun hän voitti Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuningas 2003 -tittelin ylivoimaisesti ollen miesten sarjassa ainoa, joka sai täydet kymmenen pistettä.

Vuosien keikkakokemus näkyy hänen esiintymisessään ja monipuolinen ohjelmisto viihdyttää suomalaista tanssikansaa aina suurella intohimolla.
Kesällä 2020 toteutui upeaäänisen ja karismaattisen Karin unelma pitkäsoitosta, kun julkaisuun tuli ”Jokaiselle luotu on yksi vain” -albumi. Pertti Jalosen tuottama albumi julkaistiin erikoisen kevään jälkeen, kun maailmalla levinnyt pandemia hiljensi tanssiparketit.

Liput 15 €/kpl Kouvolan pääkirjasto

Napakymppi

Sunnuntai 14.4. klo 18.00 Kouvolatalo, Simelius-sali

Mira Kivilän ja Minna Koskelan
lisäksi vierailevana tähtenä Aarni Kivinen

Hulvattoman hauska Rosa Liksomin teksteihin pohjautuva komedia

Palkitun kirjailijan teksteihin perustuva herskyvä komedia!
Tämä esitys on mustalla huumorilla höystetty pohjonen herkku, jossa suomen kielellä leikittely saa nauruhermot kutiamaan.

Kaksitoista räväkkää ja erilaista hahmoa matkaavat Pohjoisesta Etelään. Miran ja Minnan käsittelyssä osansa saavat niin napakymppimatkat, kesävauvat, suklaat, kesähäät ja tietenkin kaikenkarvaiset miehet.

Liput 15 €/kpl Kouvolan pääkirjasto

Lisätietoja:

Helena Jetsu, kulttuurituottaja, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7420, helena.jetsu(at)kouvola.fi